Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Přihlášení
Email:
Heslo:
Zapomenuté heslo
Nová registrace
Zapomenuté heslo
Email:
<< Zpět na příhlášení
Přihlásit

Zastupitelé hodnotí svou práci 1

Autor: MěKZ | Datum: 9.3.2018 - 00:00 | Zhlédnuto: 3031x

Každý měsíc od března do července 2018 budou postupně vycházet hodnocení jednotlivých zastupitelů (tentokrát Jaroš, Bigas, Ouředník), ve kterých se budou ohlížet za svou čtyřletou prací. Svou osobní práci budou hodnotit na základě odpovědí na tři jednoduché otázky


Zastupitelé hodnotí svou práci 1

1/ Čemu jste se konkrétně při výkonu funkce věnoval/a?

2/ Co se Vám osobně podařilo?

3/ Co se naopak nepovedlo a vidíte to jako svůj dluh?


MVDr. Tomáš Jaroš
Sdružení nezávislých kandidátů PRO Vyšší Brod 

1. Snažil jsem se zejména o to, aby byl můj hlas vnímán jako hlas konstruktivní opozice. Jsem si dostatečně vědom toho, že mi minulé volby dali voliči z Vyššího Brodu opravdu silný mandát, který sice nestačil na pozici v užším vedení města, ale přesto (nebo možná právě proto) jsem se snažil, aby byly na každé schůzi a při každém hlasování skrze mne vnímány a vyslyšeny názory Vás, občanů našeho města.

2. Osobně si myslím, že být spoluobčany zvolen do zastupitelstva města znamená nejen veliký závazek, ale zároveň nutnost potlačit své ego a ambice ve prospěch většiny. A to se mi, při vší mé neskromnosti, doufám povedlo. Snažil jsem se vždy vystupovat a jednat jako týmový hráč, ne jako sólista. Barvy dresů či chcete-li příslušnost k jednotlivým kandidátkám by při hlasování v zastupitelstvu neměly být prvořadé. Proto si dovolím na tuto otázku podrobněji neodpovědět. Zhodnocení mého přínosu nechám laskavě na posouzení jiných.

3. Doufal jsem, že se mi za uplynulé čtyři roky podaří vtáhnout do dění v obci více spoluobčanů. Vždyť účast široké veřejnosti na zastupitelstvech či akcích pořádaných městem byla většinou slabá. Ono se ale není vlastně čemu divit, vedení obce musí umět prezentovat své vize a cíle srozumitelně a jasně. Občané sice přivítají nový chodník nebo opravenou kanalizaci, ale zároveň naléhavě vnímají např. absenci společenského sálu či plíživé rozrůstání tržnice. A to jsou právě ty „drobnosti“, při jejichž řešení musí mít vedení města jednoznačně lepší tah na branku, zkrátka proto, abychom mohli být společně hrdí na to, kde žijeme.


Rudolf Bigas
nezávislý za ANO 

1. Nejvíce mě zajímala tématika kolem sportu. Intenzivně kolem sebe vnímám jakousi pohybovou nemotornost dnešní mládeže. Možná i nechuť se aktivně hýbat. Připadá mi, že jediný sval, který chtějí zapojovat, je natahovač palce. Když pro ně připravíme spoustu sportovišť, vymyslíme různorodé sportovní aktivity, určitě je nespasíme. Ale budou mít připravenou živnou půdu, budou mít možnosti. Pak už je to na rodině, škole, kamarádech, okolí, aby je ke sportu přivedli, aby je inspirovali

2. Těžké mluvit, co se osobně povedlo, či nepovedlo. Při hlasování je to o názoru většiny. Takže jsem rád, že většina odsouhlasila myšlenku na univerzální sportoviště s možností zimní přestavby na kluziště za hřištěm FK Dynama. Jsem také rád, že se rozhýbal projekt cyklostezky, která nás propojí na jedné straně s Lipnem a na druhé s Rožmberkem. A jsem rád, že se podařilo podstatně zvýšit dotace pro sportovní a zájmové kluby.

3. Nepodařilo se dokončit hřiště u školy (bývalá tržnice), nepodařilo se opravit zázemí pro fotbalisty (kabiny jsou v katastrofálním stavu), nepodařilo se dokončit hřiště na Studánkách


Robert Ouředník
Sdružení nezávislých kandidátů PRO Vyšší Brod

1. Jak jsem se ve volebním programu zavázal, intenzivně jsem se věnoval práci na novém územním plánu, se snahou o maximální využití dostupných pozemků pro výstavbu a udržení sídel. Zároveň bylo mou snahou dostat rozhodování o veřejném prostoru a veřejných budovách mezi občany, v čemž vidím jedinou vhodnou cestu pro další rozvoj Vyššího Brodu.

2. Pokud se nám povede s kolegy zastupiteli na jaře schválit nový územní plán tak, jak je po téměř 3 letech práce a mnoha ústupcích a kompromisních změnách navržený, budu spokojený. Je to velké dílo, které v sobě určitě nese chyby a přehlédnutí, ale vzhledem k množství protichůdných požadavků, kterými jsme se museli prodrat, jsem i tak přesvědčen o jeho celkové kvalitě.

3. Co se nepovedlo a vidím to nejen jako svůj dluh, ale i jako dlouhodobý dluh celého vedení města, jsem již nastínil. Snažil jsem se zejména na začátku volebního období intenzivně lobovat za to, aby veřejné budovy a plochy typu smuteční síň, nová sportoviště nebo projektovaná dostavba městského úřadu, prošly přes veřejnou diskusi a následně případnou architektonickou soutěž. Téměř všude, kde dnes v ČR vidíme kvalitní rozvoj veřejných prostor a veřejných budov a ploch, proběhlo toto na základě sdíleného plánování s občany, tj. v intencích postupu: nejprve se myšlenka konzultuje se všemi a získá se pro ni podpora, pak se mění územní plán, vypíše soutěž a její výsledky představí veřejnosti, a pak se staví. To se bohužel nepovedlo, a tak plánujeme veřejné prostory bez veřejnosti a pak jsme udiveni, když nám za to příliš netleská.