FOTO: Koncert pro Andu už po jedenácté

Poslední březnová sobota patřila XI. ročníku charitativního Koncertu pro Andu, který se uskutečnil pod záštitou vyšebrodské pobočky ZUŠ Kaplice. Plný sál hotelu Šumava si užil vystoupení sedmi kapel. Díky všem zúčastněným se vybralo 49 200 Kč. Tato částka pak putovala na dětskou hematoonkologii v Českých Budějovicích.

Kapely vystoupily tradičně bez nároku na honorář

Celý večer odstartovaly dvě kapely tvořené ze žáků ZUŠ. Svůj vůbec první veřejný koncert si užila kapela mladší žáků ze ZUŠ a hned měla úspěch, klukům se koncert povedl, hráli výborně. Hned po nich pódium ovládly svým skvělým výkonem dnes již ostřílené matadorky, děvčata z kapely Siskin‘s. Dále se před nabitým sálem vystřídaly skupiny JSMB, Magma, Led Zeppelin s. r. o. a Seven‘s, které tuto charitativní akci podporují už řadu let. Závěr patřil energickým (NA) Plech, kteří i přes pokročilou hodinu a únavu obecenstva stejně jako předešlé kapely všechny roztančili. „Kapely vystupovaly tradičně bez nároku na honorář a cestovné, stejně tak koncert ozvučil Honza Friedl. Za to jim všem patří velké poděkováni,“ řekl jeden z organizátorů akce Vladislav Čížek.

Nezištná podpora se nevytrácí

Bez podpory z více stran by žádná charitativní akce neměla šanci na úspěch. Že má Koncert pro Andu už řadu let takový úspěch, je díky neutuchajícímu zájmu lidí nezištně přispět. „Veliké poděkování patří Lukáši Francovi, který poskytl sál hotelu Šumava a občerstvení pro účinkující. Ten největší dík ale patří všem, kteří už po jedenácté přišli podpořit dobrou věc. Opravdu velmi děkujeme!“ Vyjádřil své potěšení Vladislav Čížek a ještě doplnil informaci o tom, že vybraných téměř 50.000 Kč je již v těch správných rukou: „Předání vybrané částky proběhlo přímo na oddělení dětské hematoonkologie. Pan primář Vladislav Smrčka vyjádřil všem, kteří přispěli a podíleli se, veliký obdiv. Pan doktor Timr slíbil, že se na příští ročník dostaví a bude tančit spolu s námi.“

Foto: Kateřina Čížková, Iris Hartmanová