Knihovnické okénko 11/2017

Aktuální knihovnické okénko rekapituluje 21. ročník Týdne knihoven, který byl doplněn i tématickou výstavou Spolkla mě knihovna. Najdete v něm i pozvánku na tradiční podvečerní čtení. Nebo můžete načerpat inspiraci před návštěvou knihovny a dopředu si vybrat jednu z listopadových novinek.

Týden knihoven ve Vyšším Brodě

I letošní již 21. ročník celostátních oslav Týdne knihoven u nás probíhá celý měsíc a to proto, aby k nám mohli zavítat žáci 1. i 2. stupně. Letos je Týden knihoven tématicky doplněn výstavou spisovatelky Kláry Smolíkové a ilustrátora Vojtěcha Šedy nazvanou Spolkla mě knihovna, která vznikla na základě stejnojmenné knihy. Žáci pracují s pracovními listy a vyhledávají informace, které se týkají vývoje písma a knihoven. Na závěr vyhledávají na regálech knihy, které bych doporučila k četbě. V říjnu opět začíná setkávání s prvňáčky v rámci projektu Knížka pro prvňáčka a na své návštěvy čekají i děti z Mateřské školy. Druháčci si přišli vyrobit své vlastní třídní leporelo.

Listopadové podvečerní čtení

Ráda bych Vás pozvala na Listopadové podvečerní čtení určené všem, kteří se chtějí setkat, něco si vyrobit a přečíst něco hezkého nejen sobě ale i ostatním.

Určeno pro maminky s dětmi i školáky.

Setkáme se v Městské knihovně ve Vyšším Brodě ve čtvrtek 23. listopadu v 18 hod.

Přineste si přezůvky, 50 Kč a dobrou náladu. 

Aktuální informace z městské knihovny neleznete na www.knihovnavbrod.cz