Náhradní výsadba v intravilánu města

Na konci dubna proběhla náhradní výsadba zeleně. Díky ní dochází k obnově aleje v ulici Míru, na které bylo vysazeno osm nových lip.

Výsadbu určil odbor životního prostředí

V minulých letech provedla správa a údržba silnic kácení nevyhovujících stromů v ulici Míru na základě povolení Odboru životního prostředí MěÚ. Rozhodnutí odboru ale obsahovalo i povinnost do dvou let provést náhradní výsadbu. Správa silnic svou povinnost splnila během měsíce dubna. Všechny stromy byly na základě určení odboru vysazeny na pozemky města, a tak aby nebránily pohodlnému průchodu po chodnících a zároveň byla zachována alej. Lípy byly vysázeny u mateřské školy, bývalé školy a u klášterního rybníku. Zcela nová výsadba ještě proběhla u současného zdravotního střediska.

Obnova hrudkovské aleje

Současně s výsadbou v ulici Míru byla provedena další náhradní výsadba i podél komunikace na Hrudkov. Odbor životního prostředí řeší i další lokality, kde bylo v minulosti káceno. Nastoleným trendem je, že při povolení kácení ve městě bude – i na základě doporučení komise pro životní prostředí – určována ve většina případů náhradní výsadba. Samozřejmě vždy s ohledem na bezpečnost.