Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Přihlášení
Email:
Heslo:
Zapomenuté heslo
Nová registrace
Zapomenuté heslo
Email:
<< Zpět na příhlášení
Přihlásit

Turistické trasy byly symbolicky zamčeny

Autor: Jan Straka, MěKZ | Datum: 11.12.2017 - 00:00 | Zhlédnuto: 2644x

FOTOGALERIE:Tradice symbolického zamykání stezek na Vyšebrodsku pokračovala i letos. 11. listopadu se sešlo víc jak čtyřicet dobrovolníků, kteří se po krátkém přivítání rozdělili do skupin a vydali se do několika směrů za hledáním „pokladů“, jenž zbyly na stezkách po té části turistů, kteří nejsou příliš ukáznění a zanechávají po sobě během sezóny nežádoucí stopy.


Turistické trasy byly symbolicky zamčeny

Největší nepořádek tvoří PET lahve

Během celého dopoledne byly vyčištěny obě naučné Opatské stezky, parkoviště a nejbližší okolí Čertovy stěny, turistická stezka Radvanov/Rading vedoucí k nejjižnějšímu bodu ČR, okolí poutního místa Maria Rast a křížová cesta. Nejvíce nepořádku tvoří pet lahve, mikroténové sáčky a obaly od různých tyčinek. Letos se na trase z Čertovky do Vyššího Brodu našly i pneumatiky a různé staré nádobí. Na některých místech se také odklízelo spadaného listí, kterého bylo nejvíce na parkovišti u Čertovy stěny a v bývalém Radvanově.

Za odměnu špěkáčky

Pro všechny, kteří se vydali do boje s odpadky, byl na závěr přichystán táborák, u kterého se všichni sešli a opekli si šťavnaté špekáčky nebo sladké jablko.