Zastupitelé hodnotí svou práci 3

Každý měsíc od března do července 2018 postupně vychází vlastní hodnocení jednotlivých zastupitelů (tentokrát Kotálová, Grofek, Hurda), ve kterých se budou ohlížet za svou čtyřletou prací. Svou osobní práci budou hodnotit na základě odpovědí na tři jednoduché otázky

1/ Čemu jste se konkrétně při výkonu funkce věnoval/a?

2/ Co se Vám osobně podařilo?

3/ Co se naopak nepovedlo a vidíte to jako svůj dluh?


Vanda Kotálová
Sdružení nezávislých kandidátů a politického hnutí STAN

1. Působila jsem jako jedna z pověřených oddávajících zastupitelů, věnovala jsem se rovněž vítání občánků a smutečním obřadům. Dále jsem se podílela na projektu školního hřiště, chodníku u školy, smuteční síně a přístavby či přestavby mateřské školy.

2. Všechny podařené akce byly podložené spoluprací celého zastupitelstva a městského úřadu. Úspěchem, na kterém jsem se podílela, je dokončený chodník u školy i připravená stavební dokumentace k dalším projektům. Těší mě velmi dobré hodnocení svatebních obřadů, na kterém má nemalé zásluhy matrika a práce všech členek Sboru pro občanské záležitosti. Rovněž poslední rozloučení se zesnulými probíhají v daných podmínkách důstojně, citelně však chybí odpovídající prostory.

3. Jako největší dluh vidím smuteční síň, která se stále nezačala budovat. Mylně jsem se domnívala, že rychleji proběhne potřebná změna územního plánu, aby se mohlo začít stavět. Rozporuplné hodnocení se týká i školního hřiště. Proběhlo dvojí společné plánování s žáky školy, které bylo jednou z podmínek získání dotace, několikrát jsem se scházela s projektanty, aby projekt co nejlépe odpovídal potřebám školy. Stavba sice byla zahájena, ale stavební firma, která zvítězila ve výběrovém řízení, však svým povinnostem nedostála. Snad se letos konečně dočkáme. 


Ing. Jan Grofek
Nezávislý za hnutí ANO 2011

1. Výkonu funkce opozičního zastupitele, to znamená, že před konáním řádného či pracovního zastupitelstva se přečtou projednávané materiály a pak se o nich společně diskutuje a hlasuje.

2. Získat osobní zkušennost s prací člena zastupitelstva a v politice na komunální úrovni.

3. Prosadit to, co jsme slíbili především v oblasti sportovní, kulturní a kam by mělo město směřovat do budoucnosti. Věřím, pokud občané budou chtít změnu v příštím volebním období, tak se spousta věcí podaří.


Richard Hurda
Sdružení nezávislých kandidátů a politického hnutí STAN

1. Být zvolen spoluobčany do zastupitelstva byla pro mne čest. Viděl jsem možnost tímto se hlouběji zapojit a získat přehled o tom, jakým směrem se bude ubírat rozvoj našeho města Vyšší Brod a svým hlasováním přispět k realizaci potřebných projektů, případně podat a snažit se prosadit své návrhy. Jsem řadovým členem zastupitelstva a hlavně se věnuji své funkci velitele JSDHO Vyšší Brod. Mým prvořadým zájmem je ochrana našich občanů i jejich majetku.

2. Je těžké odpovědět na otázku ,, co se mi osobně podařilo ". Nechtěl bych si přičítat zásluhy celého zastupitelstva, protože je to dílem většiny. Jsem jen jedním členem ze zastupitelstva, který se svým hlasováním snažil přispět k realizaci mnoha projektů ve prospěch města. Mé osobní návrhy se bohužel prosadit nepodařilo.

3. Navrhoval jsem obnovit tradici stavění ,, májky " na náměstí a s tím spojený různorodý program např. prezentace našich dětí. Nejvíce mne mrzí, že se nepovedlo realizovat výstavbu nové hasičské zbrojnice na základě mého návrhu. Tento projekt by řešil tři věci současně:
a) Místo bývalé horní kotelny postavit nový areál pro veškerou hasičskou techniku. Hasiči by měli odpovidající zázemí a všechnu potřebnou techniku pod jednou střechou.
b) Zaměstnanci města by se přestěhovali do objektu současné hasičárny. Tímto by se také jim zlepšilo jejich zázemí.
c) Areál bývalé kotelny mohl být také vyřešen, protože v nejbližší době se neplánuje jeho oprava.

Toto vše mohlo být realizováno z programu EU podílem 85% dotace z EU, 5 % finanční prostředky Kraje. Návrh k projednání se delší dobu odkládal, až dotace byla vyčerpána. Tyto věci mne mrzí, ale neberu je jako svůj dluh.