Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Přihlášení
Email:
Heslo:
Zapomenuté heslo
Nová registrace
Zapomenuté heslo
Email:
<< Zpět na příhlášení
Přihlásit

FOTO: Fotbalová školička odehrála první turnaj

Autor: Karel Troják, MěKZ | Datum: 13.2.2018 - 00:00 | Zhlédnuto: 2558x

Fotbalová školička FK Dynama se vůbec poprvé účastnila organizované soutěže, kde změřila síly se svými vrstevníky. Nejmenší benjamínci sice ještě nehrají pravidelnou soutěž, ale už si mohou zaknihovat první oficiální turnaj.


FOTO: Fotbalová školička odehrála první turnaj

 

V polovině ledna přijalo vyšebrodské Dynamo pozvání na turnaj mladších přípravek do Frymburka. V tělocvičně tamní základní školy se utkala čtyři družstva dětí od roku narození 2009, Vyšebrodští postupně vyzvali soupeře z Loučovic, Větřní a z pořádající Šumavy Frymburk. „Nakonec jsme všechny zápasy prohráli, ale to zas není až takový problém. Nejen, že většina našich hráčů byla o rok a víc mladší než ostatní, ale hlavně bylo znát, že děti z jiných klubů už hrají pravidelně soutěže. My máme za sebou zatím jen pilné trénování a pár tréninkových zápasů. Máme rozhodně na čem pracovat. Ukázalo se, že si kluci a děvčata musí zvyknout i na větší obecenstvo.“ hodnotí turnaj šéftrenér mládeže Dynama Jan Straka.

Dynamo pracuje s dětmi už dlouhá léta

Fotbalová školička vyšebrodského Dynama datuje své začátky do roku 2016, kdy byl v záři uspořádán nábor. Školička se věnuje osmnácti dětem od čtyř do sedmi let, jejím cílem není jen učit děti fotbalovým dovednostem, ale celkově je vést ke sportu a rozvíjet u nich všeobecnou pohybovou aktivitu. Větší specializace na fotbal probíhá od sedmi let, kdy děti přechází do další kategorie. Tradice práce s mládeží je v místním fotbalovém klubu opravdu bohatá, počítá se už na desítky let. V současné době vychovává Dynamo na padesát hráčů mládeže ve věku od čtyř do osmnácti let. V kategoriích žáků a dorostu úzce spolupracuje s FK Dolní Dvořiště, resp. SK Spartak Kaplice.