Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Přihlášení
Email:
Heslo:
Zapomenuté heslo
Nová registrace
Zapomenuté heslo
Email:
<< Zpět na příhlášení
Přihlásit

FOTO: Báječné vykročení do nového roku.

Autor: Pavel Mleziva | Datum: 8.2.2018 - 00:00 | Zhlédnuto: 3149x

Lepší vykročení do nového roku 2018 mladí stolní tenisté snad ani nemohli mít. Poněkud matné výkony na posledních celostátních turnajích a předposlední místo v krajské soutěži dospělých. Dost nelichotivá bilance za měsíce listopad a prosinec. Nejspíš se však naplňuje přísloví: Jak na nový rok, tak po celý rok.


FOTO: Báječné vykročení do nového roku.

Novoroční turnaj Fan klubu

Hned prvního ledna uspořádal FAN KLUB Vyšší Brod tradiční a jako vždy skvěle organizovaný turnaj pro registrované dospělé hráče a příchozí. Překvapivě, ale zaslouženě v něm zvítězila Šárka Procházková. Zkušené plejery porážela jednoho za druhým a vysloužila si tím nemalý obdiv nejen ke svému stolně tenisovému umění, ale také k práci s mládeží ve Vyšším Brodě. Do finálové skupiny se totiž probojovali také Jarda Procházka a Kamil Kuchta.

Na severu Čech se dařilo

 

Na Tři krále už všichni mládežníci cestovali na republikovou bodovačku do Jablonce a Liberce. Dorostenecký turnaj v sobotu v Jablonci nad Nisou se Vyšebrodským hráčům hodně povedl. Tři postupy z kvalifikačních skupin z prvního místa a jeden ze druhého. Věkem žákyně Eva Pokorná přidala ještě další dvě kola v hlavní soutěži a naznačila, že se s ní v neděli na turnaji starších žákyň bude muset hodně počítat.

V ten den startovala s Ondrou Levaiem také Andrea Petrů v nedalekém Liberci. Andy měla hodně co napravovat po několika zpackaných turnajích mladšího žactva. Nakonec z toho bylo třetí místo a Andy si domů odvezla bílého tygra, kterého zde hráči dostávali místo obvyklých pohárů.

V neděli se Ondra Levai do Liberce vrátil, aby zde mohl poprvé startovat v kategorii nejmladších žáků. Čtvrtfinále soutěže útěchy je napoprvé hodně solidní výsledek.

To v Jablonci, na starším žactvu se ve stejnou dobu děly věci. Kamil Kuchta startoval v turnaji A. Už v základní skupině dokázal porazit vynikajícího obranáře Trunečka z Hradce Králové. Zajistil si tak příznivější los do dalších kol a ten bezezbytku využil. Výhrou nad Podrazilem ze Sparty Praha si zajistil setrvání v elitní skupině i do dalšího turnaje.

Andrea Meškánová opět dokázala jak talentovaná je hráčka. V dramatických kvalifikačních zápasech vždy vyhrála a nakonec došla až do čtvrtfinále svého turnaje. Podobně si vedla jedenáctiletá Petrů mezi o čtyři roky staršími soupeřkami.

Eva Pokorná je kapitola sama o sobě. Vynikající výsledky ve druhé lize žen střídají matné výkony v mládežnických kategoriích jednotlivců. Evička si už nějakou dobu stěžuje na únavu a přehranost. Ve Vyšším Brodě si její stav vyžádal dokonce jisté úlevy v tréninku. To je však vždy velmi riskantní krok v přípravě hráčů či hráček ve věku třinácti let.

Nicméně v Jablonci nad Nisou Eva opět zazářila. Suverénní vítězství v turnaji B , kam se nedopatřením propadla a opětovný postup mezi elitu snad dá zapomenout na nevydařenou podzimní část sezóny.

Ještě lepší výkony podávala Eva ve čtyřhře se svou kamarádkou Patricií Segetovou z Děhylova.

Už v osmifinále však musel kombinovaný pár hodně bojovat s dvojicí Levaiová-Meškánová z Vyššího Bodu. Ty nedaly favoritkám nic zadarmo. Výsledek 3:2 pro Pokornou se Segetovou, dokazuje, že Vyšebrodské holky zde hrály opravdu vynikající stolní tenis. Vrchol však přišel už ve čtvrtfinále. Ostřílená a reprezentačními starty zocelená dvojice Hrabicová –Vašendová z Havířova a Ostravy nastupovala do turnaje jako nasazený debl číslo jedna. Evička s Patricií v tomto zápase vžak podaly fantastický výkon a zaslouženě vyhrály 3:2. Semifinále hladce přelétly a ve finále se s párem Pařízková-Pisárová moc nepáraly a hladce zvítězily 3:0.

Do Vyššího Brodu si ze severu Čech holky přivezly celkem tři bílé tygříky, kteří budou zdobit jejich vitríny na trofeje jenž ve svém sportu získávají.

Tak ať se jim ta sbírka pěkně rozrůstá.