Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Přihlášení
Email:
Heslo:
Zapomenuté heslo
Nová registrace
Zapomenuté heslo
Email:
<< Zpět na příhlášení
Přihlásit

Oprava komunikace a výstavba chodníku ve Studánkách

Autor: Jan Straka, místostarosta | Datum: 28.6.2021 - 00:00 | Zhlédnuto: 1378x

V letošním roce čeká město ve spolupráci s krajskými organizacemi práce na dvou stavbách. První z nich se rozběhne během léta ve Studánkách. Bude zabezpečena statika komunikace, oprava propustku a rekonstrukce povrchu. S tím bude spojena i stavba, jejímž investorem je město, vybuduje se nový chodník včetně zabezpečení pravého svahu silnice, pokud nahlížíme na komunikaci směrem od Vyššího Brodu


Oprava komunikace a výstavba chodníku ve Studánkách

Město vybuduje chodník, Jihočeský kraj se postará o silnici

Zástupci města a kraje předali staveniště na konci června. Začátek stavby je plánován na přelom června a července. Vysoutěženým dodavatelem je firma STRABAG, a. s., veřejná zakázka nezohledňovala pouze cenu, ale také navrženou dobu realizace. I v tomto směru podal dodavatel nejvhodnější nabídku a stavbu má provést za 150 dní. Stavební práce budou probíhat v úseku od propustku na začátku místní části po křižovatku směrem na Dolní Drkolnou a Horní Dvořiště ve Studánkách. Jak bylo zmíněno výše, Jihočeský kraj bude investorem rekonstrukce propustku, komunikace a opravy opěrné zdi silnice. Město v úseku vybuduje chodník, zabezpečí svah nad komunikací pomocí železobetonové zdi a vybuduje nové veřejné osvětlení podél chodníku. Náklady na část, jejímž investorem je město, se budou pohybovat ve výši 4,5 mil. korun. Na stavbu chodníku požádalo město o dotaci ze Státního fondu dopravní infrastruktury.

Omezení v dopravě

S dopravními stavbami jsou ve valné většině spojená i dopravní omezení, a nejinak tomu bude i v našem případě. Stavba začne frézováním povrchu a rekonstrukcí opěrné zdi komunikace, v této etapě dojde k uzavření přibližně 100 m části komunikace směrem na Dolní Drkolnou od křižovatky ve Studánkách po křižovatku u dolní autobusové zastávky. Průjezd po hlavní silnici bude řízen semafory. V další etapě, kdy se práce přesunou k rekonstrukci propustku a komunikace, bude průtah zcela uzavřen a dojde již ke zprůjezdnění uzavřené části místní komunikace na D. Drkolnou, po níž bude vedena objízdná trasa. Provoz bude opět řízen kyvadlově pomocí semaforů.