Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Přihlášení
Email:
Heslo:
Zapomenuté heslo
Nová registrace
Zapomenuté heslo
Email:
<< Zpět na příhlášení
Přihlásit

Uzavírka chodníku a omezení v dopravě pod klášterem

Autor: redakce | Datum: 4.5.2021 - 00:00 | Zhlédnuto: 1262x

V pondělí 3. května došlo k uzavírce chodníku a k omezení dopravy v ulici Míru v lokalitě pod klášterem. K opatření bylo přistoupeno na základě vyjádření statika z důvodu stavu opěrné zdi, její nadezdívky a ukotvení veřejného osvětlení.


Uzavírka chodníku a omezení v dopravě pod klášterem

„Oprava chodníku pod klášterem je jednou z našich priorit. Kraj několik let urgujeme, že stav komunikace je neudržitelný. Bohužel k opravě chodníku nemůžeme přistoupit, dokud nebude ze strany kraje provedena stabilizace svahu, komunikace a opravena opěrná zeď. Proto máme s krajem, resp. správou a údržbou silnic uzavřenou smlouvu o společnosti neboli o společném postupu na celý projekt opravy, v jehož rámci město vybuduje chodník, část kanalizace a nové veřejné osvětlení,“ uvádí starosta Milan Zálešák.

„Správa a údržba silnic Jihočeského kraje vyhlásila výběrové řízení na dodavatele společné stavby, ale nyní je nucena jej zrušit,“ informuje dále Milan Zálešák.

V současnosti SÚS nechává urychleně zpracovat projektové řešení, které spočívá v nastavení optimálního rozdělení stavby do etap, které zajistí takový průběh stavby, aby byla proveditelná dle všech požadavků dotčených orgánů a všech účastníků řízení o povolení této stavby.  

„Mrzí mě, že byla oprava opakovaně odkládána i přes naše výhrady. K odkládání docházelo z toho důvodu, že kraj na opravu komunikace a opěrné zdi nezískal dotaci. Po loňských opakovaných urgencích jsme získali příslib, že kraj, resp. SÚS půjde do opravy i bez dotace a najde prostředky ve vlastním rozpočtu, což bylo dodrženo. Ale bohužel jsme se dostali už do takového stavu, že jsme museli přikročit k omezujícím opatřením z důvodu havárie na opěrné zdi, což zbytečně situaci komplikuje,“ uzavírá Milan Zálešák s tím, že vzhledem k novému výběrovému řízení, které správa a údržba silnic připravuje, se se stavbou začne nejdříve na podzim letošního roku.