Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Přihlášení
Email:
Heslo:
Zapomenuté heslo
Nová registrace
Zapomenuté heslo
Email:
<< Zpět na příhlášení
Přihlásit

Město zahájilo další projekty

Autor: Jan Straka, místostarosta | Datum: 11.6.2019 - 00:00 | Zhlédnuto: 2610x

(Foto, Video) V posledních týdnech byly zahájeny další projekty města. Odstartovala výstavba nové smuteční síně a oprava kulturní památky – bývalé školy v ulici Míru. Obě stavební akce mají dlouhodobější charakter a přinesou jistá omezení. Jedná se ale o projekty, které jsou nutné. Ať se jedná o zachování kulturního dědictví, nebo o důstojnou stavbu pro smuteční obřady.


Město zahájilo další projekty

Smuteční síň

Stavbě nové smuteční síně se věnovalo především minulé zastupitelstvo města a při tvorbě projektu dalo jasně najevo, že se jedná o důležitý projekt. Podoba nové smuteční síně byla promyšlena do největších detailů včetně úpravy jejího okolí. Charakter stavby si takovou pozornost skutečně zaslouží, nejen vzhledem k tomu, že bude využívána desítky let, ale především vzhledem k účelu jejího využití. V současné době jsou u konce bourací práce původního objektu a začíná se se samotnou výstavbou. Celkové náklady  dle vysoutěžené ceny se pohybují přibližně ve výši 13,5 milionu korun. Smuteční síň by měla být dokončena v prvním čtvrtletí příštího roku. Vedení města prosí Vyšebrodské o shovívavost a trpělivost, jelikož během výstavby budou možné smuteční obřady pouze na takzvaném paloučku u kolumbária.

Obnova bývalé školy

Během května zahájilo město i opravu bývalé školy v ulici Míru. Dům získá novou fasádu a budou vyměněna okna na jihovýchodní straně. Vzhledem k tomu, že je škola kulturní památkou, veškeré práce probíhají podle přísných pravidel památkové péče. Původně měla být okna opravována pouze výměnou degenerovaných částí, ale odboru vedlejšího hospodářství, který má projekt na starosti, se podařila po dlouhém jednání s památkovou péčí dojednat výměna celých oken. Díky tomu tak budou nahrazeny kopiemi. Fasáda nebude nijak zateplována, ale získá znovu na lesku díky šetrné opravě. Náklady opravy fasády a výměny oken se vyšplhají na 4,8 milionu korun a město by mělo získat dotaci Ministerstva kultury ve výši 1,8 miliónu. Novou finální podobu by měla budova bývalé školy získat ve druhé polovině letošního roku.

Nová smuteční síň má již své základy


Akce s článkem
Podobné články