Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Přihlášení
Email:
Heslo:
Zapomenuté heslo
Nová registrace
Zapomenuté heslo
Email:
<< Zpět na příhlášení
Přihlásit

Ukončení ordinace lékaře pro dospělé - vyjádření města

Autor: Vladimíra Račáková, tajemnice | Datum: 30.1.2018 - 00:00 | Zhlédnuto: 4547x

Vyjádření vedení úřadu k nastalé situaci spojené s ukončením ordinace lékařky MUDr. Brudnové.


Ukončení ordinace lékaře pro dospělé - vyjádření města

 

Ukončení činnosti ordinace praktického lékaře pro dospělé MUDr. Brudnové

Rada města obdržela dne 3.1. 2018 žádost MUDr. Moniky Brudnové zastupující společnost MB praktický lékař s.r.o. o ukončení nájemní smlouvy na pronájem ordinací ve zdravotním středisku čp. 164 Vyšší Brod, a to z důvodu ukončení činnosti ordinace praktického lékaře pro dospělé k 31.1.2018. Toto strohé sdělení o ukončení činnosti ordinace, dá se říct, téměř ze dne na den, bylo pro členy rady a následně i pro nás pacienty, kteří jsme si oznámení mohli přečíst na dveřích ordinace později, opravdu nečekané. A vzhledem ke krátké době, ve které má dojít k uzavření ordinace, vyvolalo oznámení obavy, jak to bude se zajištěním zdravotní péče všech registrovaných pacientů. Že je tato obava oprávněná, nám dává za pravdu i platná legislativa , neboť paní doktorka měla povinnost informaci o ukončení poskytování zdravotních služeb ve Vyšším Brodě zveřejnit alespoň 60 dnů přede dnem zamýšleného ukončení a zároveň požádat město Vyšší Brod, aby uvedenou informaci zveřejnilo na úřední desce. Ani jedna ze zákonných povinností splněna nebyla.

MUDr. Eduard Benc ujistil město o připravenosti zaregistrovat bývalé pacienty ukončené ordinace

Dodržení zákonných povinností je jedna stránka věci, ale pro nás pacienty je důležitější vědět, jak máme v této situaci dále postupovat. Proto pan starosta ihned osobně jednal s MUDr. Eduardem Bencem, který společně s MUDr. Marií Bencovou ordinuje také v našem zdravotním středisku. Byl MUDr. Bencem ujištěn, že jsou připraveni zaregistrovat všechny bývalé pacienty MUDr. Brudnové a současně navýšit počet ordinačních hodin ve Vyšším Brodě. Takže všichni pacienty, kteří nebudou chtít dojíždět do ordinace MB praktický lékař s.r.o. za paní doktorkou Brudnovou, tj. do ordinace ve Větřní nebo v Českém Krumlově, se mohou zaregistrovat u MUDr. Bence v ordinaci ve Vyšším Brodě a nebo si také samozřejmě zvolit jiného nového lékaře. Důležité je si při přechodu k jinému lékaři požádat u MUDr. Brudnové o předání výpisu nebo kopie své zdravotnické dokumentace, a to buď osobně nebo prostřednictvím svého nového lékaře. Lhůta k předání uvedené dokumentace není právním předpisem stanovena, ale měla by být co nejkratší, aby byla zachována návaznost zdravotních služeb.

Jakkoli nezpochybňuji právo paní doktorky Brudnové na změnu místa ordinace, je dobré si připomenout, že Město jí od samého začátku vycházelo maximálně vstříc a opravdu se snažilo, aby měla u nás co nejlepší podmínky. Dostala nově zrekonstruovaný byt, dostala nejprve jednu a později druhou ordinaci za velmi příznivou cenu nájmu a na začátku praxe peněžitý dar na dovybavení ordinace. Přesto jí město jako partner nestálo za to, aby ho nejprve s plánovaným opuštěním ordinace v dostatečném předstihu informovala a společně řešila zajištění lékařské péče. Nakonec se městu díky ochotnému přístupu MUDr. Bence podařilo pokračování lékařské péče zajistit, ale jak jsme si nástup paní doktorky Brudnové před necelými pěti lety spojovali s nadějí a očekáváním, tak její odchod z Vyššího Brodu je provázen pocitem zklamání a promarněné příležitosti.

 



Akce s článkem
Podobné články