Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Přihlášení
Email:
Heslo:
Zapomenuté heslo
Nová registrace
Zapomenuté heslo
Email:
<< Zpět na příhlášení
Přihlásit

Pravidla pro přidělování bytů v Domě s pečovatelskou službou

Autor: redakce | Datum: 4.6.2021 - 00:00 | Zhlédnuto: 1773x

Jak na žádost o přidělení bytu v Domě s pečovatelskou službou Vyšší Brod, kdo může žádat a jaký je celkový postup při schvalování žádosti


Pravidla pro přidělování bytů v Domě s pečovatelskou službou

Dům s pečovatelskou službou je obytný dům s byty zvláštního určení, které jsou vybudovány pro bydlení seniorů (osoby starší 65ti let) a dospělých osob se zdravotním postižením (osoby s přiznaným invalidním důchodem nebo invaliditou). 

Přednostně jsou tyto byty přidělovány občanům Vyššího Brodu, tj. občanům, kteří mají trvalý pobyt na území obce Vyšší Brod a dlouhodobě zde žijí. V případě, že nikdo z oslovených zájemců z Vyššího Brodu nemá o přidělení bytu aktuální zájem, jsou oslovováni žadatelé, kteří mají vztah k Vyššímu Brodu, zejména pokud se zde zdržují jejich příbuzní nebo v obci v minulosti žili. Dále přicházejí na řadu žadatelé z přilehlých obcí jako je např. Malšín, Rožmberk nad Vltavou, Loučovice, Lipno nad Vltavou atd., kteří mají rodinné či osobní vazby na Vyšší Brod. Pro užší výběrové řízení na obsazení bytu se vychází z kritérií místní příslušnosti žadatele (viz výše), využívání pečovatelské služby, nemožnosti zajištění péče o svou osobu jiným způsobem (např. péčí rodiny) a akutní životní situace (např. zhoršení zdravotního stavu, bariéry v užívání bytu atd.). Po stanovení užšího okruhu zájemců o přidělení bytu do aktuálního výběrového řízení na obsazení bytu se prování sociální šetření u jednotlivých žadatelů, které je prováděno sociálním pracovníkem v místě bydliště žadatele. 

Na základě provedeného šetření navrhne sociální odbor Bytové a sociální komisi osobu uchazeče, kterému by byt mohl být přidělen. Následně je návrh předložen obci III. typu (Český Krumlov) k vyjádření souhlasu s uzavřením nájemní smlouvy. V případě souhlasného vyjádření této obce Rada města Vyšší Brod rozhodne o přidělení bytu. Poté je od příslušného data uzavřena nájemní smlouva na dobu určitou, která činí 1 kalendářní rok s možností prodloužení na další období.